Newsfeed

Lethe: Expecting a new album for 2021…..

Lethe - Delta

Lethe is a experimental music project by Tor Helge Skei (Manes, Manii etc) and Anna Murphy (Cellar Darling). The Lethe project offers and deliver a combination of metal, triphop, electronic, pop and experimental music, are releasing their brand new video for the track Delta and that song is the second track and video from the new Lethe single Gamma, a two-track stand-alone single consisting of music from this Norwegian/Swiss project. The band are also expecting a new album for 2021.

Lethe have close collaborator Eivind Fjøseide, as well as a long list of external contributors. The band was started in the end of 2012 with a focus of musical and artistic experiments, and right from the beginning, the main rule has been that there are no rules, no expectations, no compromises. The band has been categorized as a lot of things, genre-bending, style-bastardization, eclectic, and even just weird, but even if experimentalism and fuck-all-rules is an important factor, the band is not afraid to incorporate melody and catchiness into the music. Lethe is something unique, something personal and quite different… Lyrically and conceptually, Lethe is like a journey through the back alleys of the human mind/psyche, through dreams and nightmares, paranoia, mental breakdown, inner darkness.. No religion, fantasy, or pretend play.. Real life, real experiences, real horror..

Lehte is a music project between Norwegian Tor-Helge Skei and Swiss Anna Murphy who are in the class for electronic avant-garde metal. In Lethe’s tapping, the music is melancholy and often ethereal, always dark but fascinating, often powerful and introverted and varied and meticulously worked through. There is plenty of stylistic direction that is explored, and which is carefully put together to the slightly unique Lethe sound. Epic avant-garde music, trip-hop, windswept electro-pop and experimental sounds in beautiful union.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*