Newsfeed

SxWxP: With powerful doom-swaggered and swamp-grooved music…..

SxWxP - Closing Time

Louisville, KY based Dave “Sailor” Bryant , Freddy “The Hitman” Griesbaum, Scott Smith and Dave Redlin are the architects behind this powerful, Doom-Swaggered, Swamp-Grooved, Hard-Rock / Heavy Metal monster that sends its listeners to the catacombs of the Hard-Rock / Metal Gods! The single Closing Time,

Kentucky/Indiana Southern metal outfit SxWxP( Saint x Whiskey x Prophecies)  is rough and ready with song Closing Time, a single off their 2020 debut album Trans Am Jams.  The single was released today along with a video featuring performance footage mixed in with a comically ironic storyline against a backdrop of Harley-loving fans, the song itself will have heads banging and the video will probably make a lasting impression.

SxWxP is fronted by vocalist/guitarist Dave “Sailor” Bryant a Louisville metal/hardcore veteran who is well known for his time with Century Media Recording Artist My Own Victim.  Scot Smith provides the nice lead guitar work, channeling the likes of Dimebag Darrell and Zakk Wylde.  Freddy “The Hitman” Griesbaum’s bass groves and Jason Proctor’s drumming provide the undeniable soul of SxWxP.

Their debut album Trans Am Jams packs a whiskey-soaked punch over seven instantly memorable tracks.  Together, SxWxP has created a formidable hard rock/metal sound that is not to be taken lightly.  SxWxP is set to let the good times roll!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*