Newsfeed

Leprous: Just the melody and the guitar…..

Leprous – Castaway Angels

Norwegian Rock outfit Leprous release a brand-new single entitled Castaway Angels via InsideOutMusic today. The song was recently tracked at Ocean Sound Recordings in Norway and then mixed by Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves). The band have also released the music video for the track, which was directed by Tobias Hole Aasgaarden / South Coast Creative.

«This year we’ve all had to readjust our lives, do new things. Missed out on things we were supposed to do, and find new things to do. One day in the beginning of the corona outbreak in Norway I came to TorO’s house with a song we were supposed to work on together. The problem was that I was already finished with the sketch we were supposed to be working on (which was later on thrown away as it wasn’t that good after all), so we just sat down to try to make something new. Him with the acoustic guitar, and me with my voice».

«During a quite short time, we came up with the main structure of what was later to become Castaway Angels. Very basic, very pure and no technology to distract us. Just the melody and the guitar. So once we got in the amazing Ocean Sound Recording near Aalesund, Norway we continued that approach with the full band».

«We recorded the song together in the studio (when we were not busy sitting in the Jacuzzi being in awe by the view) in one take, after jamming together for one evening. It’s so typical to get obsessed with details, perfectionism and layers. But here we just wanted to play together. Do something pure and simple. I’m very pleased with the result, and can’t wait for everyone to hear how we’ve been spending time together when we were supposed to be on tour», states Leprous singer Einar Solberg.

 In other related news, Einar Solberg will for the first time ever do a completely stripped down piano and vocal livestream concert, where he plays music from most of the Leprous discography. The concert will take place this Sunday, December 6th, 2020 in the beautiful Telemark Gallery in Notodden, the town where Solberg grew up and where Leprous started.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*