Newsfeed

Arsenic Addiction: With creative and breathtaking video…..

Arsenic Addiction - Fire

In my searching for fun and creative band names, Arsenic Addiction is definitely a name that scores high. Happily enough, they also scores high with the music they play. The band offers powerful, explosive beats, menacing and melodic strings, soaring vocals and demonic howls.

Salt Lake City’s Arsenic Addiction’s released a fourth album, XIX in September 2019 and now have a creative and breathtaking video to complement the track Fire.  Clad in red against the barren stretches of the salt flats, Arsenic Addiction pulls out all the stops in this captivating video. They explain the track in their own words:

«We chose to write Fire in its beautiful and ultimately destructive form. The song itself is meant to embody the fiery emotions of passion, love, pain, war, revenge, survival, religious trauma. It is the pact all witches make with the devil, it is freedom. Burning bridges and staying to watch every ember burn into nothingness».

The promotion of XIX was unfortunately stunted by having to quarantine and live shows being put on hiatus, however, fans can still enjoy going on a journey through another’s love, sadness, anger, and pain. It’s laid out to feel as though you have walked in on the solitary practice of a witch, her life, her experiences, her secrets, her black rites.

XIX is the story of an outsider, those who dare to be different, strange, or unusual and are made out to be monsters, demons, or witches because of it. It’s the journey of the human soul from a feminine perspective experiencing love, hate, finding inner power, and making deals with the devil to conquer those who would stand in the way of that power.

Although the music of Arsenic Addiction has evolved in style over the years, the reason has always been the same: to create art, connect with others, and express emotions/complex issues about love, death, and the world that are difficult to convey with mere words.

A wide range of emotions is packed into Arsenic Addiction’s music, which blends gothic, melodic, and death elements. It is well suited for fans of Cradle Of Filth, Behemoth, and In This Moment.

Track Listing:


1. As Above (3:53)
2. Moon & Sun (5:49)
3. Air (2:57)
4. Tomb of Sleep (3:52)
5. Spirit (2:53)
6. Summons (5:42)
7. Ash of the Earth (3:52)
8. Water (4:03)
9. Amethyst (5:33)
10. Fire (3:02)
11. Maleficium (5:00)
12. Earth (3:46)
13. So Below (4:39)
Album Length: 55:05  

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6731 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*