Newsfeed

Exarsis: Keep pushing the gas pedal pretty hard…..

Exarsis - Sentenced To Life

Ten years after their first demo, Hellenic thrashers Exarsis are preparing to release their fifth full-length album, once again rising the flag of old school thrash metal.

After a change in the line-up on the drums and the return of founding member and guitarist Chris Tsitsis (Suicide Angels a.o.), Sentenced To Life is probably the most melodic album of their discography to date, which nevertheless contains the typical Exarsis feeling, also because they keep pushing the gas pedal pretty hard.

 As a surprise, there are guest appearances of Pyros Lafias (Chronosphere) and Lefteris Xatzhandreou (Bio-Cancer) in the song “…Against My Fears”, which is about overcoming depression and the fight against the inner demons.

 Like the two previous releases, the album was produced by Mike Karpathiou in D-Studio. Artwork by Dan Goldsworthy (Accept, Xentrix, Gloryhammer).

Tracklist:

1. Cen$ored

2. Another Betrayal

3. The Truth is No Defence

4. Aiming the Eye

5. Mouthtied

6. The Drug…

7. Against My Fears

8. One Last Word

9. Interplanetary Extermination

10. New War Order

Line-up

Vocals: Nick Tragakis

Bass: Chris Poulos

Guitar: Chris Tsitsis

Guitar: Tony Lambrakis

Drums: Panos Meletis

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*