Newsfeed

Arhat: Aggressive sound and oriental melodies…..

Arhat – Dead Life

Arhat is a five-piece groove/ethnic metal band from Ukraine and the day before Christmas Eve they will release it`s debut album Dead Life. While we wait for that release we can listen to the track Outcast,

Line-up:

Vocal – Alex Sitkoff

Guitar – Anton Skrebov

 Guitar – Pavlo  Ascetic Chepeliev

 Bass – Anton Inov

 Drums – Dmytro La De Vill  Sychov

Session musicians:

Ethnic vocals: Kapshuk Kateryna

Percussion: Petro Pavlovsky

The Dead Life album is marked by the band’s aggressive sound and oriental melodies. An interesting feature is female vocals, which can be heard in the songs Mantra and Arhat. Another interesting ingredient is percussion, which emphasizes the oriental elements in the sound of the band (the songs Outcast and Arhat). The musical fundament is mix of groove, death and hardcore.

When it comes to the lyrics, some of the songs (Danger Of Death, Outcast, Dead Life, Freedom, Maximalism) are ironic reflection of our rough times, and the other ones, namely Arhat, Stately Ruins and Mantra, contain plots from mythology and history of oriental peoples.

Tracklist:

1. Edge Of The Abyss (Intro)

2. Dead Life

3. Freedom

4. Outcast

5. Stately Ruins

6. Arhat

7. Maximalism

8. Danger Of Death

9. Mantra

Music: Anton Skrebov

Lyrics: Oleksandr Kharechko

Art: Dmytro Yurchenko

Recording, mixing and mastering Serhii Sershen

Drums recording: AVSound (Valery Likhachov)

Arhat emerged in 2017, in Kyiv. It consists of experienced musicians. In a short period of time, the band composed several songs which were included in its first set list.

Lyrics of the band balance between cruel modern reality and oriental mythology. The songs have catchy melodies and true groove. The musicians released their first demo, named Mantra, in January, 2018. To promote the release, the band performed in Kyiv and some other Ukrainian cities. On June 17th, 2018, Arhat released the internet single, named Stately Ruins.

The track has the band’s aggressive sound with oriental elements in the lead guitar line. In summer 2018, the band performed at anniversary Black Sea Metal Festival. In autumn 2018, Arhat held gigs in West and South of Ukraine.  In summer 2019, the band performed at United Metal Festival in Belarus.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*