Newsfeed

Aisles: Celebrates the 20th anniversary of Rockaxis….

Aisles – Summer Fall (Live From Home)

We have written about the very good Chilean band Aisles many times and now they states, «Watch our first live performance in almost three years!».

«Great news! For the first time in almost three years we will be playing live, this Sunday, December 13th. We are really looking forward to share this set with you, which will be also Israel’s debut on stage». Aisles – Summer Fall (Live From Home),

This set is part of a festival that celebrates the 20th anniversary of the most relevant rock magazine in Chile, Rockaxis, and includes a lineup with more than 10 local bands.

Aisles have been regarded as neoprog, but their approach to music goes far beyond. Their soulfully crafted combination of rock, progressive rock, art rock, fusion, world music and other styles illustrates the band’s unique liberal and eclectic music vision, reaching their own sound by forming an identity which makes it unmistakably unique to anyone’s ear, and a spirit in which prevails above all, the desire to create. The track Smile Of Tears,

After almost two years of search, the Chilean rock group Aisles welcome their new singer, Israel Gil, with the re-recording of the song Smile Of Tears. The track, taken from the album In Sudden Walks (2009), has a strong electronic influence from Depeche Mode’s eighties era, brought to the 21st century. «This song affects me a lot because when we recorded it, social distancing and the pandemic were starting in Chile –says Israel- the title makes a lot of sense to me, because in these lockdown days, with video calls and contact through social media, you pretend on camera that you are happy, but you are suffering on the inside».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*