Newsfeed

Headcrusher: Boasts epic scenery from California’s mysterious Mojave Desert….

Headcrusher – Blood Red Sands

Headcrusher music is brimming with dense, unfettered brutality. The music will probably grab you and will not let go. After taking Austin,TX as residence in 2008, the South-American metallers have carved their place in the growing Texas scene. Their fast execution and ferocious delivery has taken their music to international stages in support of some of the best metal acts in the world.

Blood Red Sands music video boasts epic scenery from California’s mysterious Mojave Desert landscape. Concept invoked by one of Colombia’s most notorious animators and directors, the Grammy awards nominees The Brother Jimenez /Sharpball co. Shot on location by Matt Eskew (Dreamworks, Foxnext, Disney). Susan Slaughter stars in (Ghost Hunters International, The Dawn, Slay Belles), with character FX done by Brittany Fontaine (The Mandalorian, Deadpool, Hansel & Gretel).

Headcrusher upcoming EP  Portal To Existence was recorded and mixed by Fernando Navarro at Insania Recordings in Los Angeles, Ca. Mastered by Brad Boatright at Audiosiege Studio in Portland, Oregon. The artwork has been created by renowned graphic designer Gonzalo Restrepo.

Headcrusher is an award winning metal act originally from Colombia. Since 2001, they have had a strong following and ever growing fan base. The band has extensively toured South America playing massive festivals like Rock al Parque 3 years standing (Bogota, Colombia) and FFF Fest (Ecuador) and many others.

In 2008 The band relocated to Austin, Texas where they grew a strong American fan base and brand. Now Touring throughout the US, the band has played in some of North America’s largest festivals (Barge to Hell, Housecore Horror Film Fest, Full Terror Assault, SXSW). Working with producers like Tue Madsen (Meshuggah, The Haunted) and Jesse Gander (3 Inches of Blood, Anciients), and directors like Michael Panduro (Napalm Death, Cephalic Carnage, Nasum, Dead Cross) and David Hall (Misery Index, Portal).

Headcrusher has teamed up with some of the best brains in metal and other media snagging awards that put them in the front row of their genre. They visited the US West Coast and Canada as part of their Seismic Trails West Coast Tour in 2019. The band was invited to be part of Knotfest Mexico 2019.

«It’s a honor for us to be part of this event to not only show our new music, but also to screen the great talent of our Colombian directors, The Brother Jimenez, to the paranormal and horror scene; at this massive event«C».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*