Newsfeed

Vis Mystica: With a song that will be very popular live….

Vis Mystica - Lux Et Veritas

Vis Mystica is a Star Wars themed power metal band out of Pennsylvania, have their latest single out Lux Et Veritas featuring guest vocals from Operus’ David Michael Moote, which is off their planned 2021 album Celestial Wisdom. All Star Wars fan would probably raise their eyebrows and enjoy the band? The reason is here:

All the lyrics for Vis Mystica thus far have been the band’s retelling of the Dawn Of The Jedi comics from Dark Horse Comics. Guitarist Connor McCray is a massive fan of Star Wars: Knights Of The Old Republic and its various lore and plans on writing many, many more songs related to this topic.

Vis Mystica is recommended for fans of Rhapsody, Blind Guardian, and Twilight Force, Vis Mystica is adding an epic and bombastic layer to the vivid, expansive world many are familiar with.

The single Lux Et Veritas comes across as a kind of happy song but the lyrics tell a completely different story. This song is based on the prisoner Daegen Lok, who was exiled for prophesying the coming war between the Rakatans and the people of Tython. The band explains the forthcoming single:

«We were much more confident with this release, due to the refinement of our sound and the astounding vocal talents of David Moote in the pre-chorus and chorus. Definitely, a song that will be very popular live».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*