Newsfeed

Liminal Shroud: With the perfect soundtrack to a bleak, dark autumn…..

Liminal Shroud – Through The False Narrows

On November 20, Hypnotic Dirge Records collaborated with the Black Metal band Liminal Shroud, hailing from Victoria, BC, Canada to release their debut record Through The False Narrows.

Tracklist:

1 – A Hollow Visage (11:16)

2 – Tainted Soil (6:33)

3 – To Forget (8:10)

4 – The Grotto (6:19)

5 – Erupting Light (4:08)

6 – Sentinel (6:56)

7 – Lucidity (11:05)

Total: 54:30

Liminal Shroud is a Canadian black metal band based in Victoria, BC. Formed in late 2017, the band takes inspiration from the surging oceans and mist-strewn coast as they explore themes of futility, passage, and individual and metaphysical transformation.

Two statements about the Victoria band,

«Atmospheric without falling into the trap of relying on extended ambient passages, crushingly heavy without falling back on simple speed and fury, Liminal Shroud have put out the perfect soundtrack to a bleak, dark autumn», Angry Metal Guy.

«Through the False Narrows’ achieves a crawling, tightly performed and intense bonding of post-metal, depressive black metal, and atmospheric black metal ideals without losing the plot to tunnel vision or indistinct movements. With this sort of trailing upward, looking downward craft the artist’s intent is everything and this is where Liminal Shroud achieve something special and evolved yet still raw around the edges«», Grizzly Butts.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*