Newsfeed

Colossus: An excoriating symphony of violence…..

Colossus - Degensis

Drawing on years of experience in the ranks of bands like Lividity, Cryptic Fog, Cereviscera and FIN, the members of Colossus are bonded together by a desire to push their abilities to the limits. Their debut album, Degenesis, is a tornado of sound, an excoriating symphony of violence that prophesizes rebirth and new beginnings through complete and utter annihilation. Screaming at the speed of light along the razor’s edge of an event horizon, Colossus decimate the limitations imposed upon brutal death metal, smashing through boundaries accepted by the drowsing pack.

The songs that form this skull shattering opus of destruction and resurrection are forged from wild, progressive inventiveness and base, bludgeoning brutality; a hybrid made possible by the application of extreme technical dexterity and the innovative use of two octave down, pitch shifted guitars – binding a monstrous, suffocating heaviness to fearsome velocity and Machiavellian virtuosity. Songs such as Spiteful Obliteration Of An Obsolete Reality, Malignant Eye Of Inexorable Ruin and the album’s shocking conclusion, the title track itself, Degenesis satisfy and surprise in equal measure. Everything you need from brutal death metal is here, in all its most powerful forms, but there is more as well. New, magnificently intimidating figures rise from the darkness and there is no escaping the feeling that you’re treading in dangerous, unknown territory.

With the peerless power of renowned label Comatose Music behind them, Colossus are now ready to unleash their remorseless, cleansing fire upon the world. When Degenesis hits the streets on February 5th 2021 there will be nowhere to run and no place to hide. The time to burn is coming…

Mankind’s days are numbered! Combining light speed, incisive riffs and elements of cosmic technicality with sheer heaviness that defies comprehension – sounds from beyond and beneath – come Collossus; a towering new force in the realms of ultra-extremity. On February 5th Comatose Music will unleash Degenesis, the debut album from these bringers of destruction and rebirth and a monstrous new era of devastation will begin.

Credits:

Video by Steve Green, mixed and mastered by Dan Klein at Iron Hand Audio and artwork by Rotted Artist.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*