Newsfeed

Transatlantic: Get to utilize the best Keith Moon acrobatics…..

Transatlantic - The World We Used To Know

Transatlantic

Transatlantic the Prog Supergroup of Neal Morse, Mike Portnoy, Roine Stolt & Pete Trewavas – announced their fifth studio album The Absolute Universe, set for release on February 5th, 2021. Representing the band’s first new music since 2014’s Kaleidoscope, with The Absolute Universe the band have done something unique and created two versions of the record:‘The Absolute Universe: The Breath Of Life (Abridged Version’ & The Absolute Universe: Forevermore (Extended Version).

To days ago they have launched the video for The World We Used To Know, taken from The Absolute Universe: Forevermore (Extended Version).

Mike Portnoy comments: «The 2nd release from the upcoming Transatlantic album The Absolute Universe features our Swedish Genie Mr. Roine Stolt on lead vocals (in contrast to the 1st release which featured Neal, Pete & I sharing the lead vocals)».

«This piece also opens with another extended instrumental intro where I get to utilize my best Keith Moon acrobatics and leads to Roine’s beautiful, melodic vocals on the verses and choruses in the body of the song and climaxes with a majestic section with Neal Morse taking the lead vocal and one of the album’s main musical reoccurring themes».

Link:
Faceboook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*