Newsfeed

Sonic Flowers: In the vault for more than fifteen years….

Sonic Flowers - Earthquake

Earthquake is the 2nd single from the Sonic Flower upcoming album Rides Again. The release will see the light January 29th via Heavy Psych Sounds.

The band  states, «This track you are listening to is a cover of the mightiest Graham Central Station. The leader of this band is Larry Graham – a pioneer of slap bass, involved also with Sly & Family Stone and Miles Davis! We arranged this song to noisy heavy rock. Enjoy! ».

Japan’s most psychedelic rockers Sonic Flower (with members of Church Of Misery) unveil a second track taken from their long-awaited sophomore album Rides Again. Earthquake is electric and boogie laden and Super Witch is a heavy sonic groove bringing you to the beyond space.

All the tracks on this Rides Again album are unreleased studio material recorded after 1st album came out in 2005. At that time the band members had some troubles during recording, so after the recording sessions they broke up.

These tracks were sleeping in the vault for more than fifteen years. The music is a mixture of psychedelic groove, rock, funk, and doom metal. For fans of Cactus, Grand Funk Railroad, Mountain, Sir Lord Baltimore, Captain Beyond, Meaters, Graham Central Station and Funkadelic. On the album you can find four original songs plus two cover tracks: Earthquake from Graham Central Station and Stay Away from Meters. The track Super Witch is a heavy sonic groove bringing you to the beyond space

Sonic Flowers were formed as a side project of Church of Misery in 2001. Tatsu Mikami (Church Of Misery bassist) and Takenori Hoshi (guitarist on Church of Misery’s 2nd album The Second Coming) teamed up to play more bluesy and instrumental heavy rock influenced by 70’s acts such as Cactus, Grand Funk Railroads, Groundhogs or Savoy Brown.

They were quickly joined by guitarist Arisa and drummer Keisuke Fukawa. In 2003, they released their bluesy heavy rock self-titled debut album Sonic Flower on Japanese label Leafhound Records. This instrumental, improvised double guitar-charged record was internationally acclaimed, and they got the chance to support Electric Wizard, Bluebird or Acid King on their Japan shows.

In 2005, Sonic Flower went to the studio to record new material, but as Arisa was pregnant and day jobs prevailed, they put band on hiatus after the recording session. These recordings have been sleeping in the vault for fifteen years, until Tatsu Mikami decided to reform the band in 2018. This time he teamed up with old Church Of Misery singer: the result is their brand new album Rides Again.

Line-up:

Tatsu Mikami – Bass
Kazuhiro Asaeda – Vocals
Takenori Hoshi — Guitar
Toshiaki Umemura – Drums

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*