Newsfeed

King`s Head: Packed in a three minute sledgehammer….

King`s Head – King`s Head

King`s Head states, «We are proud to announce that our first album will see the light via WormHoleDeath Records. In WHD we found a partner in which we recognize the unconditional love for music and we are excited to join them in their mission to bring fine music around the globe. This album is very dear to us; it is the result of our friendship, of our addiction to heavy and melodic music, and of countless hours in our rehearsal room. Now, the time has come to release it to the masses. This record is our first statement and we are ready, fired up and determined to back it up on stage, as soon as humanly possible. Anytime, anywhere. This is just the beginning!».

Press quotes, «The Far beyond shows a nice piece of prog, stoner, grunge and groove metal, packed in a three minute sledgehammer».

Track-list:

 1. Rise
 2. The Far Beyond
 • The Fall
 • Anymore
 • Older
 • Miss Comprehension
 • Borderline
 • Should I Be Home
 • Mountainess
 • Waiting
 • The White Horse

King`s Head is a alternative rock band from Breda, The Netherlands. The year is 2018, when The King’s Head is formed in Breda, a city in the deep south of the country.  Five guys, who have all been playing the local scene since the late nineties, join forces. Their mission is clear from the first time: a dark, melodic, progressive and fresh hybrid of everything they loved to listen to in their formative years.

Most notably in that department is the deep and haunting growl that Pim Van Zuilen unleashes in the music. Not only is he the bringer of the storm, but while doing that he pulls a double musical duty as a guitar and keyboard player. Singer / guitar player Tim Van Bokhoven is confidently in charge of the mic and strings, delivering his raw and emotional vocals with sheer ferocity.

Lead guitar player Koen Koniuszek brings thunder and flavor with his dark and haunting lead work and his heavy, punishing riff work. Behind the first line of fire resides the engine that drives it all forward. Jasper Van Der Hoeven on bass and vocals and Chris Stadhouders on drums provide the deep and driving foundation on which the wall of sound is built. After two years of working on their craft, the band is ready to start their first campaign.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*