Newsfeed

Terje Ellefsen: Sukkerfritt sammenlignet med veldig mye annen julemusikk…..

Terje Ellefsen - Det Ekkje Jul

Terje Ellefsen er visesanger og funkfan fra Lillesand. Han spiller egenkomponert musikk med bidrag fra mange dyktige musikere. Debutalbumet Spellefsen (2019) på vinyl og strømming, i august 2020 kom EPen Romterje. Permafrost har skrevet om begge disse utgivelsene, og vi er slevsagt på vakt igjen og skriver om singelen Det Ekkje Jul! om kom 18 desember.

Ellefsen kommenterer den nye singelen, «Ja, nå nærmer det seg singleslipp! Da er det på sin plass å drasse med seg sin gamle Moog MG-1 Realistic Concertmate ut i en sedvanlig regntung desemberdag i Øvregade i Lillesand og minne alle dere gode mennesker på at rett over midnatt blir det fredag 18. desember. Og da kan dere endelig streame Det Ekkje Jul til krampa tar dere!».

«Det Ekkje Jul er ei vise som er skrevet for noen år siden, og dermed kanskje passer litt dårlig til unntaksåret 2020. Men vi husker alle hvordan det pleier å være, og som Nasjonalbiblioteket kan dokumentere»:

«Nesten hvert tiår siden 1960 har nordmenn hevdet at julen begynner tidligere enn før. Grovt sett kan vi kanskje si at det stemmer – vi har blitt gradvis mer eksponert for julerelaterte produkter og omtale av jul i september, oktober og november. Men hvilken form det har tatt, har forandret seg, og for noen år kan økningen komme av en spesiell sak som ble omtalt som en julegave, som for eksempel i 1980».

«Vi synes likevel ikke det er for bombastisk å slå fast det mange av oss sier hvert eneste år: Julen begynner faktisk tidligere nå enn den gjorde før»

.Ellefsen synger som vanlig på dialekt. Musikken er akustisk og soulinspirert, med en liten tøtsj salmepreg og folkemusikk, og ikke minst en herlig, smud, peiskos-aktig saxsolo over et episk, Mellotrontungt komp mot slutten.

Musikalsk gløgg, men nokså sukkerfritt sammenlignet med veldig mye annen julemusikk.

Musikere

Terje Ellefsen: vokal, piano, kontrabass, trøorgel, harpeleik, clavinet, dombjeller, Nord Electro (Mellotron guttekor og tubular bells)

Arne Kjelsrud Mathisen: trommer

Tor Grunde Simonsen: tenorsax

Produksjon

Spilt inn og produsert av Arne Kjelsrud Mathisen, Nygrenda Vev & Dur

Mastret av TG Heldal, Rewind Studio

Cover av Christian Muri Clemetsen

Utgitt på Arcane Collective Recordings

 er visesanger og funkfan fra Lillesand. Han spiller egenkomponert musikk med bidrag fra mange dyktige musikere. Debutalbumet Spellefsen (2019) på vinyl og strømming, i august 2020 kom EPen Romterje. Permafrost har skrevet om begge disse utgivelsene, og vi er selvsagt på vakt igjen og skriver om singelen Det ekkje jul! kom 18 desember.

VIDEO

Ellefsen kommenterer den nye singelen, «Ja, nå nærmer det seg singleslipp! Da er det på sin plass å drasse med seg sin gamle Moog MG-1 Realistic Concertmate ut i en sedvanlig regntung desemberdag i Øvregade i Lillesand og minne alle dere gode mennesker på at rett over midnatt blir det fredag 18. desember. Og da kan dere endelig streame Det Ekkje jul til krampa tar dere!».

«Det Ekkje Jul er ei vise som er skrevet for noen år siden, og dermed kanskje passer litt dårlig til unntaksåret 2020. Men vi husker alle hvordan det pleier å være, og som Nasjonalbiblioteket kan dokumentere»:

«Nesten hvert tiår siden 1960 har nordmenn hevdet at julen begynner tidligere enn før. Grovt sett kan vi kanskje si at det stemmer – vi har blitt gradvis mer eksponert for julerelaterte produkter og omtale av jul i september, oktober og november. Men hvilken form det har tatt, har forandret seg, og for noen år kan økningen komme av en spesiell sak som ble omtalt som en julegave, som for eksempel i 1980».

«Vi synes likevel ikke det er for bombastisk å slå fast det mange av oss sier hvert eneste år: Julen begynner faktisk tidligere nå enn den gjorde før»

.Ellefsen synger som vanlig på dialekt. Musikken er akustisk og soulinspirert, med en liten tøtsj salmepreg og folkemusikk, og ikke minst en herlig, smud, peiskos-aktig saxsolo over et episk, Mellotrontungt komp mot slutten.

Musikalsk gløgg, men nokså sukkerfritt sammenlignet med veldig mye annen julemusikk.

Musikere

Terje Ellefsen: vokal, piano, kontrabass, trøorgel, harpeleik, clavinet, dombjeller, Nord Electro (Mellotron guttekor og tubular bells)

Arne Kjelsrud Mathisen: trommer

Tor Grunde Simonsen: tenorsax

Produksjon

Spilt inn og produsert av Arne Kjelsrud Mathisen, Nygrenda Vev & Dur

Mastret av TG Heldal, Rewind Studio

Cover av Christian Muri Clemetsen

Utgitt på Arcane Collective Recordings

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*