Newsfeed

Great Wide Nothing: Offer something for every kind of listener…..

Great Wide Nothing - Hymns For Hungry Spirits, Vol. I.

On November 7th, Atlanta prog rockers Great Wide Nothing took the stage at Vega Studio for an epic album release livestream show with an intimate, strictly limited, masked and distanced in-studio audience.  Though the original broadcast was plagued by crippling technical difficulties, thanks to the hard work of Vega’s own Cody Stalvey, the majority of the show’s audio and footage was salvaged and assembled into this video that captures the band barreling through the entirety of their new album Hymns For Hungry Spirits, Vol. I.

Greta Wide Nothing is obvious an ambitious band and their new Hymns For Hungry Spirits, Vol. I. is eclectic and adventures. The record explores exciting new sonic territory for Great Wide – from guitar-driven alt-rock to dazzling jazz fusion to Beatles-esque balladry and much, much more, Hymns For Hungry Spirits, Vol. I really does offer something for every kind of listener.

Tracklist:

1. To Find The Light, Part One (6:05)

2. Superhero (5:21)

3. Promised Land (4:35)

4. Hymn For A Hungry Spirit (4:31)

5. Stars Apart (8:58)

6. Vigil (3:30)

7. The Best We Can Do Is Laugh (8:32)

Total Time 41:32

Line-up:

Daniel Graham – Bass, Guitars, Vocals

Dylan Porper – Keyboards

Jeff Matthews – Drums

    With guest musicians:

Terrell McGowen – Trumpet

Noah Sills – Saxophone

Sarah Rose & Susy I. Reyes (4)

Hartsfield-Jackson, Atlanta International Airport is the world’s busiest. The city’s music pride Great Wide Nothing are also busy and released a self-titled album last year. Now the band is a mentioned above back with a sophomore album Hymns For Hungry Spirits, Vol. I.

The band’s music is best described as an updated take on the prog rock of the 1970’s that emphasizes accessible melodies and contemplative lyrics. Great Wide Nothing was in the beginning a solo endeavor by bassist, front man, and principal songwriter/composer Daniel Graham, the project took on a life of its own with the addition of keyboard virtuoso Dylan Porper and renowned percussionist Jeff Matthews (both graduates of the Atlanta Institute of Music and Media) in the Summer of 2017, as the group collectively rehearsed, arranged, and ultimately refined Graham’s original compositions.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5219 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*