Newsfeed

Dendera: Into a new and heavier direction…..

Dendera - Reborn

The UK melodic metal band Deendra have recently released a lyric video for Reborn, the first single from their new EP Reborn into Darkness. The single features CJ McMahon (Thy Art Is Murder) on guest vocals.

The Reborn into Darkness EP will be released on December 4th on CD and digital. The EP was mastered by Lasse Lammert and guests on the EP includes Tom Barber (Chelsea Grin), Tommy Johannson (Sabaton) and CJ McMahon (Thy Art Is Murder).

 This EP takes Dendera into a new and heavier direction, showing that the band have grown stylistically since their 2013 release The Killing Floor.

 Reborn Into Darkness track listing

01. Insurrection (Intro)

02. The Void

03. The End of Days (feat. Tom Barber)

04. Endless Suffering (feat. Tommy Johansson)

05. Reborn (feat. CJ McMahon)

Dendera is:

Ashley Edison – Vocals

Steve Main – Guitars

David Stanton – Guitars

Bradley Edison – Bass

Andy Finch – Drums

In 2013 Dendera released their debut full length album The Killing Floor, full of explosive drums, massive riffs and epic vocals. The album was very well received by magazines Powerplay and Fireworks and the band were tipped as a band to watch by Terrorizer Magazine.

2015 saw the band release their follow up album Pillars Of Creation the album was very well received by many publications and helped the band secure UK tours with bands like Queensryche and Fozzy. Pillars Of Creation is an good album and a strong follow up to The Killing Floor.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*