Newsfeed

King Baal: Inspired by King Solomon’s writings….

King Baal - Immortality

Portuguese heavy metal combo King Baal signed a deal with Wormholedeath  for the release of their debut album Conjurements, due for digital release on 29 01 2021 worldwide.

Somewhere between Doom, Symphonic and pure Heavy Metal, King Baal hail from Portugal with a very personal approach to metal, blending powerful and intense patterns with occasional dreamy musical landscapes. This emotion filled energy is topped with a mix of sung, spoken and screaming vocals, thus adding even more depth to the band’s dark mood.

King Baal hail from Portugal with a very personal approach to metal, blending powerful and intense patterns with occasional dreamy musical landscapes.  All these elements are present in King Baal’s first effort Conjurements, an eight track album inspired by King Solomon’s writings

Recorded and produced by Narciso Monteiro at Interstellar Cloud Studios, the album features a rich lineup with members that have played and recorded with bands like Heylel, Nihility, Sotz and Lyfordeath.

01 Pseudomonarchia Daemonum

02 The Grand Judgement

03 Fragments

04 Immortality

05 Solomon’s Arrival

06 Let’s Murder Together

07 Touched by the Kiss of Lucifer

08 Geradiel

Line Up:

Joana Carvalho : Vocals

Narciso Monteiro : Guitars, Vocals

João Amorim : Bass

Luis Moreira : Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*