Newsfeed

Eyesberg: Oscillating between retro- and neoprog….

Eyesberg - Claustrophobia

The album Claustrophobia from the band Eyesberg tells the story – in words and music – of Vincent Van Gogh. A a psychological portrait of a brilliant, lonely, manic depressive artist…

Eyesberg now present their new concept album Claustrophobia – the life and times of the artist Vincent van Gogh. The album charts the life of Van Gogh from a disturbed, unloved childhood and adolescence through to a troubled, angst-ridden adulthood, up to his resulting insanity and ultimate suicide.

Release date: February 5, 2021

Tracklist

1. Claustrophobia (11:01)

2. Strange Boy (5:00)

3. Walking In Storms (9:35)

4. Salamander Tree (3:10)

5. Sacrifice (6:31)

6. We Want You Out! (3:43)

7. Into The Asylum (6:27)

8. Final Ride (3:21)

Line-up

Georg Alfter: guitar, bass

Norbert Podien: keyboards, additional drum programming

Malcolm Shuttleworth: vocals

   With

Jimmy Keegan (Spock’s Beard, Pattern Seeking Animals): drums, percussion

Emma Edingloh: backing vocals

Eyesberg is a band with musicians from England and Germany. The music is not very easy to define; it’s oscillating between retro- and neoprog. It’s romantic and majestic at the same time. Eyesberg was founded in Frankfurt Am Main, Germany in 1980 and after a long hiatus the band was reformed in 2014.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6235 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

2 Kommentar på Eyesberg: Oscillating between retro- and neoprog….

  1. EYES df6 BERG is a british-german Prog-Rock-project consisting of Malcolm Shuttleworth (vocals), Norbert Podien (keyboards) and Georg Alfter (guitar, bass). Описание EYESBERG is a british-german band project consisting of Malcolm Shuttleworth (vocals), Norbert Podien (keyboards) and Georg Alfter (guitar, bass guitar). Ulf Jacobs (drums) from ARGOS and YACOBS completes the music. EYESBERG’s music is not very easy to define; it’s oscillating between retro- and neo-Prog. It’s romantic and majestic at the same time. Anyway – enjoy listening! Читать статью

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*