Newsfeed

Scepter Of Eligos: Chunky battering of grimey sludge…..

Scepter Of Eligos - Reabsored

Denver’s Scepter Of Eligos Unleashes Cryptic, occult single Reabsorbed off upcoming 2021 album Inverted Illusions.

Slated for release in 2021, Inverted Illusions is the first full-length album from Colorado natives Scepter Of Eligos. The first single Reabsorbed is a fresh look at the band who were more sludgy in the early days, and gradually have become more psychedelic, aggressive, and dark.

What awaits with Reabsorbed is a chunky battering of grimey sludge twisted together with death metal vocals, churning guitar work, and endless echoes of pulverizing bass tones that ripple through your ears like the tentacles of an angry old god that seeks its revenge through the means of festering doom. The band explains the single in their own words:

«Reabsorbed is a descent into a dark crypt which is reflected lyrically as death being a passage to oneness with the earth and soil».

Taking inspiration from an assortment of heavy acts, ranging from death metal, doom metal, and heavy rock, they write lyrics that come from vocalist Andrew Sares’s occult practice and readings

Formed in 2012, they are no strangers to playing in bands, the vast amount of experience they have is proven with their musicianship and cohesiveness that is evident in the music.

Listeners who are looking for metal that blurs genre lines will enjoy Scepter Of Eligos especially those who like Incantation, Weedeater, and Disfear.

Track Listing:

1. Reabsorbed (5:46)
2. Biological Possession (5:53)
3. Starless Chasms (4:46)
4. Inverted Illusion (3:24)
5. Procession of Spectres (10:20)

Album Length: 30:10

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*