Newsfeed

Beppe Cunico: Guitars in focus…..

Beppe Cunico - Passion, Love, Heart & Soul

Beppe Cunico is an Italian songwriter based in Vicenza with roots deeply planted in prog rock music. Born as a drummer in a new-wave band called D’as Hirth, grew as sound engineer in his recording studio, the X-land. Now writing his music moved only by passion, love, heart and soul, and a bit of Steven Wilson too. 

 Passion, Love, Heart & Soul is Cunico`s debut album and he is inspired by many of the old and very good English prog band. In addition it`s obvious that also Italian band as PFM, New Trolls, Le Orme, Banco Del Mutuo Soccorso is his inspiration sources. The music of Cunico is fortunately distinctive and unique and not least the guitars are in focus. Choirs and arrangements are well thought out and as the sound engineer Cunico is, the production is also very good. The keyboards are used with care and are tasteful and well thought out and the drumming is very good.

The album is almost 80 minutes long, and there are plenty of guest musicians who support Cunico with various instruments.

Tracklist:

1. The Beginning (9:22)

2. Reinvent Yourself (7:10)

At

3. My Life (6:05)

4. An Evening With Steven Wilson (8:27)

5. Silent Heroes (5:17)

6. Above The Stars (6:36)

7. Growing And Fighting (9:45)

8. One Special Day (6:30)

9. Unleash The Beauty (5:06)

10. I Wanna Play (6:52)

11. And Then Comes (6:06)

Total Time 77:16

Line-up

Beppe Cunico: Vocals, electric and acoustic guitars, keyboards, drum loops and bass

   Guest muscisian:

Alberto Milani: Guitars

Massimo Varini: Guitars

Nik Valente: Guitars

Ivan Geronazzo: Guitars

Fabio Trentini: Bass

.Diego Segalla: Bass

Franco Testa: Bass

Jack Da Ross: Bass

Michele Bon: Keyboards

Valerio Semplici: Keyboards

Andrea Fontana: Drums

Elio Rivagli: Drums

Ashleigh Vilk: Back Vocal

Domenico Fiumanò Violi: Italian Voice (1)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*