Newsfeed

Meer: Far from minimalistic music that flows in seemingly constant motion…..

Meer – Playing House

Prog music arose in its time as a consequence of musicians and bands wanting songs with a pop character that was not so stereotypical and boring. Many years later the Norwegian band Meer will release their second album Playing House 29 January through Karisma Records.

If you’ll enjoy their orchestral and progressive melodic minded pop/rock with fair amount of catchy hooks and with lots of enteric spurs then this is music for you. With their grandiose string arrangements and polyphonic vocals, Meer’s sound is far from minimalistic and flows in seemingly constant motion. The Norwegian 8-piece alternative progressive pop orchestra Meer is welcoming you with a massive sound, fabulous melodies, awesome harmonies and quite a few surprises.

Meer started out as a duo in Hamar, Norway in 2008, and since then the duo has expanded considerably to become what it is today – an eight-piece eclectic collective whose music is a mix of orchestral pop, classical music and progressive rock. With their grandiose string arrangements and polyphonic vocals, Meer’s sound is far from minimalistic and flows in seemingly constant motion.

Today’s line-up comprises Johanne Kippersund on vocals, Knut Kippersund on vocals, Eivind Strømstad on guitar, Åsa Ree on violin, Ingvild Nordstoga Eide on viola, Ole Gjøstøl on piano, Morten Strypet on bass and Mats Lillehaug on drums. The album is recorded at Ocean Sound Recording and Tanken with Lars Gärtner Fremmerlid (Einar Stray Orchestra)


If you like your progressive rock symphonic, orchestral, melodic, catchy and with lots of energetic spurs,

Tracklist:
1. Picking Uo the Pieces

2. Beehive

3. All at Sea

4. Songs of Us

5. Child

6. You were a Drum

7. Honey

8. Across the Ocean

9. She Goes

10. Where do We Go from Here

11. Lay it Down

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*