Newsfeed

Cloud Over Jupiter: Into the cold depths of space…..

Cloud Over Jupiter – They're Here With Us

Jupiter`s swirling clouds captured Juno a swirling region of bright clouds in the wake of a cyclonic storm as it dove toward its 18th close encounter with Jupiter on 12 February 2019. At left is the turbulent, blue-tinted pole; at right, the polar clouds give way to the pinker belts and zones of Jupiter’s midlatitudes.

Maybe this is some og the inspiration for the band name Clouds Over Jupiter and the band concept?

Cloud Over Jupiter…….

Science meets music with Cloud Over Jupiter, a collaboration of progressive musicians.

11 brand new original tunes on the 4th album They’re Here With Us by Cloud Over Jupiter. Continuing the intergalactic journey that began on the moons of Jupiter and traversed beyond the Oort Cloud into the cold depths of space. Listen at Bandcamp.

Tracklist:

1. Psalm (7:10)

2. Helium Histrionics (3:44)

3. It’s For You (8:10)

4. Pinnacle Valley (1:55)

5. Alien Pharaohs – They’re Here With Us (6:50)

6. Jupiter Dream (4:19)

7. Phantoms (5:14)

8. Callisto (1:30)

9. Twilight And Blue (4:43)

10. Seven Tides (3:09)

11. Black 46: The Return (1:30)

Total Time 48:14

Line-up

Michele King – voice, piano, clarinet, lyrics

Jerry King (Manna / Mirage, Moon Men) – guitar, acoustic guitar, bass, synthesizer, lyrics

Chad Wardwell – drums and treatments

Bill Jungwirth – drums

   with:

Bret Harold Hart – guitar and ebow

Dave Newhouse (Manna / Mirage, Muffin, Moon Men) – flute, horns, keyboards, lyrics (10)

Pete Prown – guitar, mellotron

Paul Sears – batterie

Greg Segal – guitar

Ian Beabout – flute

Walter Whitney – synthesizer

Jamie Bruhn – bass

Mark Larson – keyboards

Robert Vicente – acoustic guitar

Steve Berndt – bass

Gonzalo Fuentes – acoustic guitar

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*