Newsfeed

JoeyDiabolic: Industrial offerings from an afflicted soul…..

JoeyDiabolic - Through Soundwaves Vol 3

Ghost Cult Magazine states about JoeyDiabloic, «A mix of clever originals and choice covers, Joey is showing his affinity for horror, metal, and his ingenuity as an artist».

Multi-instrumentalist and solo artist Joey Diabolic has announced the release of his EP Through Soundwaves Vol 3, hitting digital music platforms on January 15th, 2021.

The offering is a tribute to the film A Nightmare On Elm Street and features a variety of covers and original songs.  One standout cover in particular is White Zombie’s Creature Of The Wheel.

Diabolic says, «I gotta be honest, it took me awhile to figure out which Astro Creep 2000 song to cover. When I finally figured out that my next releases were definitely going to be a fan-fiction reinterpretation of the Freddy Krueger/A Nightmare On Elm Street story line, Creature Of The Wheel was the most obvious choice».

«It’s pretty obvious that I love White Zombie… So much so that I got their logo tattooed on my right bicep. As far as covering the song, I wanted to encapsulate my experiences of listening to their albums since 1993. There was no one that sounded like them… They were true originals».

Track List:

               01. Son of a 100 Maniacs

                02. Potter’s Field [Anthrax cover]

                03. Plowed [Sponge cover]

                04. I Am The Shadow in Darkness

                05. Save Yourself [Stabbing Westward cover]

                06. Creature of the Wheel(ft. MaMa Doom and Vain Manners)  [White Zombie cover].

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*