Newsfeed

Liquid Tension Experiment: Finally after 22 years with new music….

Liquid Tension Experiment - Liquid Tension Experiment III

Liquid Tension Experiment announce their return with a new label and new album. This is good news for their numerous fans and even the biggest news of the year to come. The legendary supergroup comprised of Mike Portnoy (Transatlantic, Sons of Apollo), John Petrucci (Dream Theater), Jordan Rudess (Dream Theater), and Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel) have signed with InsideOutMusic for the release of their 3rd album. The album is set for a Spring 2021 release, 22 years after the bands’ last studio album.

InsideOutMusic boss label is obviously very pleased with the signing of Liquid Tension Experiment when he states, «What happens, when you put four of the most talented musicians on the planet in one room? LTE! We all have been waiting for this album to happen for a very long time and it makes us very proud to be releasing this album. This one is for the fans!».

In 1997, Mike Portnoy, John Petrucci, Jordan Rudess, and Tony Levin, joined forces to create Liquid Tension Experiment. The foursome would release their iconic, self-titled debut album in 1998 and the dazzling follow-up, LTE2 in 1999, creating a dynamic, frantic, and inventive sound all their own. The incredible creativity between the collective would prompt Petrucci and Portnoy to invite Rudess to join Dream Theater, effectively marking the end of this side project.  However, since that time, there have been few reunions more in demand. Now, with the world in lockdown and calendars unexpectedly aligned, the inconceivable has finally happened … a new Liquid Tension Experiment album.

Earlier this week, the Tony, Mike, Jordan, and John teased separate profile images on their social media pages with masks labeled with L-T-E-3 covering their respective faces. This was followed by the full band image on the band’s socials.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*