Newsfeed

Le Grand Sbam: Much contrasted and exploring the very rich possibilities of an instrumental ensemble…..

Le Grand Sbam - Furvent

For the second album Furvent by Le Grand Sbam is a bigger band regarding the number of musicians. In addition and as a bonus the sonic varations has exbanded. Still Le Grand Sbam is based around  many vocalists and piano and other keys and is a true chamber rock band with great will to explore the RIO universe but also with a moderne Zeuhl touch and math rock on the agenda.

The Grand Sbam, an earthy music ensemble, embarks with Furvent on a new octet journey, meeting the wind and the elements, inspired by A. Damasio: The Horde of the Contrevent and by the symbolism of I Ching. Carved in the continuous flow of sound, the music of the ensemble is a de-fluence, a circumvention, an inflection of air and time.

Nowhere between rock, contemporary music, early music, jazz, improvisation or even electroacoustics does it overlap with our elusive present. It immerses the listener in a familiar universe with an unpredictable fate, caresses him like a gentle zephyr and propels him straight into the eye of the storm. Powerful and delicate, virtuoso and sensitive, the music of Furvent, composed for 4 hands by Guilhem Meier and Antoine Arnera, is much contrasted, exploring the very rich possibilities of an instrumental ensemble with singular and generous sounds.

Tracklist:

1. La trace

2. Nephèsh

3. Yi Yin I Tchen (Le tonnerre)

4.Yi Yin I Souen (Le vent)

5. Yi Yin I Li (Le feu)

6. Yi Yin I K’ouen (La terre)

7. Yi Yin I Touei (Le lac)

8. Yi Yin I K’ien (Le ciel)

9. Yi Yin I Kan (L’eau)

10. Yi Yin I Ken (La montagne)

11. Choon Choon

Line-up:

Antoine Arnera – Piano, electronics, voice, composition

Boris Cassone – Bass, mellotron, voice

Jessica Martin Maresco – Voice

Guilhem Meier – Drums, amplified percussions, voice, composition

Marie Nachury – Voice

Grégoire Ternois – Marimba, toms, dum dum bells, gong

Mihaï Trestian – Cymbalum

Anne Quillier – moog, rhodes, voice

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6691 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*