Newsfeed

R.I.P. Alexi Laiho

Alexi Wildchild Laiho was primarily known as the vocalist and guitarist in the band Children Of Bodom. He was also a guitarist in the bands Sinergy and Kylähullut. The track Everytime I Die from the Follow Of reaper album released in 2000,

Alexi Laiho, front man for Finnish metal band Children Of Bodom and supergroup Bodom After Midnight, has died, his record label has confirmed.

«It is with heavy hearts and great sadness that we have to announce the passing of Alexi Laiho», a statement released by Napalm Records, on behalf of Bodom After Midnight, said.

«We are absolutely devastated and heartbroken for the sudden loss of our dear friend and band member«», the statement, signed by bandmates Daniel, Mitja and Waltteri, added.

A statement on Laiho’s official Facebook page said the musician died in his Helsinki home last week, adding that he suffered from long-term health issues during his last years.

Laiho was the guitarist and vocalist of metal band Children Of Bodom, which was formed in 1993 under the name IneartheD, until the group played their final show in 2019. The track Hate Me by Bodom After Midnight,

The band have sold more than 250,000 records in their native Finland, and are one of the country’s bestselling artists, according to their website, with Laiho voted Best Metal Guitarist by readers of Guitar World Magazine. The Kylähullut track Maksa Paskana (Pay The Buck),

In addition to Children of Bodom, the guitarist was also associated with acts Warmen, Sinergy, Kylähullut and The Local Band, the statement, signed by Bodom After Midnight management, said:

«Alexi was the most loving and magnificent husband and father», his wife Kelli Wright-Laiho said in a statement. «Our hearts are eternally broken».

Om Ulf Backstrøm (5345 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*