Newsfeed

ProAge: Intense and varied…..

ProAge - 4.Wymiar

There are a fair amount of very good band from Poland and the band ProAge is definitely among the better bands. ProAge offers the listeners much music on their new and third album 4. Wymiar, actually close to a whole hour. Their music includes metal elements like growl and screaming, obsessive bass and drums like in their song Charon featured on their debut album. The album 4. Wymiar have some very intense moment and are close to extreme varied. The album have elements of rock, pop, art rock, metal etc. and even hints of new-wave and in sum ProAge don`t stick to a particular genre but are progressive.

Line-up on 4. Wymiar

Sławomir Jelonek – guitars

Roman Simiński – bass

Krzysztof Walczyk – hammond, piano, synth

Bogdan Mikrut – drums, percussion

Mariusz Filosek – vocals

Mariusz Rutka – saxophone

   With:

Janek Mitoraj (Osada Vida) – guitar (6)

Małgosia Łydka – flute

The band goes back to 1985 under the name Czwarty Wymia (The Forth Dimension). Initially founded by the vocalist Mariusz Marysia Filosek and the drummer Arkadiusz Aru Grybek as Czwaty Wymiar, they disbanded in 1990 without releasing anything. 18 years after, in 2008, the band resurrected and included three new members: Marcin Kwiecien at guitar, Maciek Kwiecien at bass and Marcin Kosa Kos Kosakowsky at keyboards. ProAge was then chosen as the new band name. In 2011 the two Kwiecien moved out of Poland and were replaced by Tomek Papernik at guitar and initially Darek Skalski, then Pawe³ Drobniewsky at bass. Another lineup change arrived in 2016: again guitarist and bassist are replaced. The final lineup comprehends now Roman Romano Siminski at bass and S³awomir Yeahlon Jelonek at bass. The above mentioned old track Charon,

Tracklist:

1. System (4:50)

2. W Cieniu Izolacji (4:52)

3. Człowiek Z Wysokiego Zamku (8:10)

4. Sensorium (3:34)

5. 4th Dimension (28:53)

6. Wyspa Czasu (7:11)

Total Time 57:30

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*