Newsfeed

Black TarPoon: A family band…..

Black TarPoon - The Thad

Black TarPoon will be releasing The Thad EP on vinyl on February 5th 2021. A family band hailing from Corpus Christi, Texas, Black TarPoon serves up brutally honest American roots music inspired by Goddamn Gallows, Clutch, early Misfits, and more.

With Jesse James (acoustic guitar/lead vocals) and Oatmeal Reed (bass/dirty vocals) at the helm, Black TarPoon tells tales of loss, addiction, and so-called hillbilly life in 2020.  Jesse and Oatmeal are joined by Jesse’s wife and Oatmeal’s sister Tashia The Don on washboard/backing vocals, Jesse’s father Billy Mo on lead guitar/backing vox, and family friend Chi Chi Picante on drums.  (Do you need a chart to keep track of this?  We might need a chart.)  The band says of their tongue-in-cheek name, «We assure you it’s not slang for a woman’s private parts.  We use the word ‘poon’ as in a foolish person.  The name is basically an anti-heroin reference. We’ve had loved ones pass away due to heroin overdose… Heroin can make the best of us fools». The track Gloom,

Black TarPoon was founded by Jesse and Oatmeal in 2014, and they released their Creature from the Black TarPoon EP shortly thereafter.  That was followed by the A Macing Graze full-length in 2017, the Blacked Out at Muddy Roots split 7″ in 2019, and The Thad EP in 2020.  They’ve performed at festivals across the country, including Muddy Roots Music Festival in Tennessee, Folk Shit Up Music Festival and Dave TV in Texas, and the Moonrunners Music Festival in Chicago.  A force in their local scene, the band has also helped revive the roots and folk punk scene in southern Texas.

With their wry lyrics, skillful songwriting, and an authentic dose of South Texas grit, Black TarPoon is a band to watch.

Now Black TarPoon is looking forward to releasing a new full-length in 2021, Probable Caws, and kicking off a spoof reality show called Poonlandia.  With their wry lyrics, skillful songwriting, and an authentic dose of South Texas grit, Black TarPoon is a band to watch.

Line-up:

Lead Vocals/Rhythm Guitar- Jesse James

Washboard- Tashia The Don

Bass/Dirty Vocals- Oatmeal Reed

Lead Guitar/Back up vocals- Billy Mo

Drums- Chi Chi Picante

Rhythm Guitar- Hobo Danzig

The track Gloom,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*