Newsfeed

Shock and sadness earlier this week…..

Alexi Laiho Tribute Video Posted by Members of Immortal Guardian, Helion Prime, Oceans Of Slumber.

The metal world was shocked and saddened earlier this week by the news of the passing of metal guitar legend, Children of Bodom’s Alexi Laiho. As one of the most influential guitarists of his generation, the loss of his unquestionable impact is felt around the globe by metal musicians who he inspired.

Members of Immortal Guardian are just a few of those who admired and were impacted by Laiho’s musical leadership.

In recognition of his monumental career and effect on them as fans and songwriters, Immortal Guardian guitarist Gabriel Guardian, vocalist Carlos Zema and drummer Justin Piedimonte along with friends Mary Zimmer (Helion Prime), Semir Özerkan (Oceans of Slumber), and Rex VanCandy are sharing a tribute video covering Children Of Bodom’s track Downfall.

Gabriel Guardian comments:

«This is our tribute to one of the greatest metal guitar players who ever lived: Alexi Laiho. This man influenced me in ways no other guitar player ever has. Alexi set the bar for all of us! Him and Santana are my top 2 favorite guitar players of all time. I watched all his live videos/DVDs religiously as a kid and was so influenced by all the legendary music Children Of Bodom and Sinergy made to be like them. Those dual guitar/keyboard leads set the vibe/bar for me for many many years learning how to play music. I’m so sad to see the world has one less guitar legend. His music helped me get through some of my darkest days and he inspired me to make metal music from day one».

«Big thanks to my friends who collaborated with me to make this tribute happen. We are all Bodom fans and had so much fun making this video. We are all so saddened by the news and we coped with it by doing what we do best, playing music. I hope where ever Alexi is, he can hear our tribute and feel the infinite amounts of love all his fans have for him. Until we meet again… RIP Alexi Laiho (WildChild)».

.

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*