Newsfeed

Pantokrator: With a kick in the groin to the systems that hold us down….

Pantokrator - Marching Out Of Babylon

The band Pantokrator states, «Progressive Death Metal from Sweden. We come with the weight of the earth, speed of the winds, depth of the waters & the inspiration of Spirit».

«Pantokrator´s brand new singel and video encompasses the essence of what the Swedish death metal veterans are about. Melody and brutality mixed together in lyrics worth getting into. We The People is a kick in the groin to the systems that hold us down, and a call to arms to all of us that stand up for democracy, all draped in head banging rhythms, Latin phrases and Martin Luther King samples».

«A new world is born as the old one dies; not by flood, but by burning skies».

Swedish death metal veterans Pantokrator finally grant us their fourth studio album after six long years of writing, riffing and perfecting. These brutal melodic death metallers have unveiled their new full-length album, Marching Out Of Babylon due the 29th of January.

Marching Out Of Babylon is far from Pantokrator’s first rodeo on the bucking bronco of brutal, bone-breaking music. Pantokrator have been crafting metal mayhem for nearly 25 years. They once more proudly deliver a new wave of metal combining grinding, jarring blast beats that tear at the listeners flesh and rend their skin, while incorporating bone-splintering and skull-splitting slams alongside absolutely visceral, throat-shredding screams. Theimmense and nigh-unfathomable levels of heaviness and technicality Pantokrator bring to the table is the spitting image of their namesake: «All Powerful And Almighty».

Pantokrator embodies their moniker by reigning miles above the likes of their metallic peers melding aggression, technique, and musical prowess. With calm, serene and ethereal instrumentation clashing with their proclivity to punish the listener with moments of backbending, spine-shredding brutality, one can only wait in awe and wonder at what”Marching Out Of Babylon will mean for these Swedish shredders.

The monstrous, multitalented chimera that is Sweden’s Pantokrator began to take shape in 1996 with the writing of the band’s debut demo Unclean Plants/Ancient Path. In the nearly two decades and countless concerts since the band’s conception, Pantokrator have developed from an amorphous, pre-mature fledgling of heavy music to a full-blossomed beacon to the mastery of melodic death metal.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*