Newsfeed

Kabbalah: With ominous swirling guitar work…..

Kabbalah – The Omen

Spain’s occult rockers Kabbalah deliver the thrilling second excerpt off their upcoming album The Omen on Rebel Waves Records and Ripple Music.

«Kabbalah weave a certain uneasiness into their surprisingly catchy strain of doomy psych rock (…) The track displays the band’s ability to construct infectious riffs backed up by a certain bewitching atmosphere, as if the subtle melodicism is luring you in before the ominous swirling guitar work and solemn, ritualistic croons can ensnare you once and for all», describe Astral Noize. The track Night Comes Near,

Hailing from Pamplona, Spain, Kabbalah was formed on the ashes of local outfit Las Culebras, looming in the dark, esoteric realms of witchcraft and closed door arts. The trio started a prolific cycle of music by self-releasing three EPs (Kabbalah, Primitive Stone and Revelations) between 2013 and 2016, progressing to their 2017 debut album Spectral Ascent. With their garage-sounding, 70s-style hard rock and Coven–inspired occult atmospheres draped over the bones of Black Sabbath and Blue Öyster Cult, the Spanish power trio has been well received among followers of the darkest sounds.

On new album The Omen, Kabbalah affirm this unique way of theirs to turn their 70s rock influences into a craft of their own: while the guitar and bass twirl around like on a haunted carousel, the trio sprinkles all eight tracks with a subtle Spanish folk and western vibe while keeping the heaviness intact. An unwaveringly creative, enigmatic album that has chances to quickly enter your 2021 favorites list! The band previously unveiled the spooky video for Ceibas,

In the winter of 2021, Kabbalah are coming back to life with their sophomore full-length The Omen, an occult rock grimoire where sticky melodies, funerary riffs and liturgy vocals come together as an impressive and infectious breed of 70s heavy, doom and psych. It will be released through US independent label Rebel Waves Records, Ripple Music’s imprint for all things psychedelic, alt-rock, pop, post-punk and garage.

Kabbalah is:

Carmen Espejo — Drums/vocals

Marga Malaria — Bass/vocals

Alba DDU — guitar/vocals

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*