Newsfeed

Justin John And The Shadow Of Sound: A true psychedelic experience…..

Justin John And The Shadow Of Sound - The Broken Cloud

Shadow Of Sound is a musical project from Portland Musician/Songwriter OctoRok, aka–Justin John, lead guitar player of Portland’s premier Dead-tribute: GBB Justin John And The Broken Cloud is a true psychedelic experience.

This progressive-rock epic takes cues from bands such as Yes, King Crimson, and Pink Floyd. It grips you with music from both near and far, old and new, and from somewhere all-together different. From it’s opening brigade of guitars, Hammond organ, and choral vocals, to its strange–even terrifying–marriages of Psychedelic Rock, Dark Ambience, Electronic Dance Music, Bluegrass, and Robert Johnson-esq Blues… You’ll never be sure what’s coming next! …and when the end is finally at hand you’ll be lifted up into a thematic emotional high that you won’t soon forget.

This unique album tells a deep, interesting musical tale from a time yet to come, where objective experience is augmented with illusory memories supplanted into our thoughts by an almighty super-intelligence peering into our dimension of existence from a strange realm beyond… Only by recognizing one’s connection to this great mystery does one realize that the greatest mystery of all is that we are living a future that has already happened.

All songs written, performed, recorded, mixed, mastered, and produced by Justin John. You Were The Desert Breeze (in this soft, lonely world)”co-written with Craig Marshall. Nine Golden Crowns with Rich Landar on mandolin, Juliana Trivers on fiddle, and Harrison Olk on banjo. Cover artwork by Tomasz Jedruszek, Poland. Production assistance: Mike Johnson & Rich Landar.

Shadow Of Sound is the culmination of a lifetime of musical experimentation and adventure. It is the blossom atop the stem of a musical career spanning three decades, which gradually traversed northward along the western coast of the United States until taking root in Portland, Oregon—the heart of America’s beautiful Pacific Northwest.

1. Sunrise With Night (7:14) 

2. Nine Golden Crowns (3:42) 

3. You Were The Desert Breeze (in This Soft, Lonely World) (9:20) 

4. Dancin’ Blue (4:39) 

5. The Spider (6:32) 

6. Across The Web (3:28) 

7. Wish Of The Rain (7:10) 

Total Time 42:05


Line-up
Justin John – everything

   Except

Rich Landar – mandolin (2)

Juliana Trivers – fiddle (2)

Harrison Olk – banjo (2)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*