Newsfeed

Starified: With sludgy and addictive new track…..

Starified - Scapegoat

Starified is a hard-hitting, groove-driven power trio from Moscow who worship at the altar of powerful riffs, stirring melodies and a raw and dirty garage sound. The band claim influences as wide as Jack White, Led Zeppelin and Foo Fighters.

Russian heavy rockers Starfied unleash sludgy and addictive new track Scapegoat; new album Fat Hits out January 15th on Ripple Music!

Starified comment: «On Scapegoat we attempted to explore the fate of a person who must face a new reality. What would you do outside your comfort zone? Are you ready to be weak or to lose? Is there a guarantee that you will not become a scapegoat one day? You can trace down some Black Sabbath in the main riff, plus some psychedelic inlays in the song’s second half. We have added some Theremin Vox Sounds there as well as creepy voice played backwards. We recorded Scapegoat first with our producer Artem Shcherbakov and this song became our reference for the remaining 9 songs on “Fat Hits”. All of the songs on Fat Hits are different and draw from various influences, genres and states of mind. You will see it when it comes out this January 15th on Ripple Music».

Moscow heavy rock trio Starified aptly-titled third album Fat Hits is a beast of infectious hooks, propelled by knockout clean vocals from drummer Vadim Ambartsumian and an unabashed nod to the  minutes of straight-up, energetic rock that harks back to bands as various as Soundgarden, Foo Fighters or Orange Goblin.  The fun-laden track Don Loco,

«The Russian band combines the influence of Soundgarden and Alice In Chains and gives it a contemporary update, most notably taking influence from today’s growing heavy-psych movement. “Scapegoat” is a dynamic rock song that weaves through a barrage of hard-hitting guitar riffs, aggressive but melodic vocals and plenty of bona fide rockstar attitude».The track Cold Sweat, an epic Thin Lizzy cover,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*