Newsfeed

Luíra: With ancient Viking-, folk- and classical instruments…..

Luíra – Inner Drum

Dutch-Norwegian solo artist Luíra releases her second single and lyric video Inner Drum. The song is about hope and a new beginning: the actual rebirth in life making the impossible possible.

Luíra is a young classically trained multi-instrumentalist and vocalist who moved to the north of Norway. The music of Luíra is an acquired taste: a unique blend of contemporary classical, experimental alternative rock and folk music.

Coming from classical music and travelling later on through the thrilling world of heavy metal with her band Adeia, this is something completely different and exciting! New song and lyric video Inner Drum,

In the distance echoes a beat, low and softly…

«From the very first glimpses of our beautiful world to the painful realisation later on, that what should have been a healthy and loving environment, was a luckless, and anything but a safe origin of a new life. Struggling throughout life, how it is possible, to try to find one’s own centeredness and place in the world, if one didn’t had the chance to start in a warm and safe haven from the very first heartbeat? Inner Drum is about hope and a new beginning: it is an actual rebirth in life making the impossible possible. Despite the unfortunate of circumstances, at the end, to be able to find one’s Inner Drum» – Luíra tells about her new song. The track Secret Machine,

The songs have a classical foundation and she builds bridges between the classical and the alternative world. Ancient Viking-, folk- and classical instruments come together in an interesting way: from a Sami drum and a violin drum, to a bass tagelharpa and classical-folk instruments such as violins and a viola. Finally, everything meets a current music technology, which makes it all a very enchanting journey! 

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6696 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*