Newsfeed

Sullen Guest: With hand drawn album artwork shows symbols of Life and Death…..

Sullen Guest – Chapter III

The band states, «There is no light in your window anymore – you’ve been visited by Sullen Guest!».

«The meaning behind Sullen Guest represents unexpected experiences and emotions we are inevitably forced to face in our lives: pain, death, loneliness, fear, betrayal… Each one of us has been visited by these sullen visitors».

The upcoming album is called Chapter III based on the foundations of Old School death/doom sound, at the same time mixed with brighter melodies and more alluring rhythms.

One of the most important roles in the album is the emotional vocals, which inevitably forces the listener to experience the emotion of the lyrical character. The main inspiration for the lyrics has been the ailment of the soul, death, and fragility of life.

Hand drawn album artwork shows symbols of Life and Death impersonated by two ladies holding candles, their smoke forms Ouroboros symbol surrounding them, these ideas are planned to be used in live shows as well.

Last year the band published a music video called Samsara featuring one of the songs from the new album which correlates with the idea of Ouroboros too.

Music Video Samsara tells the story of a person who is imprisoned in his daily gloomy routine and soviet atmosphere and has to die every night, and in the morning he is born again in the same world around him, from which he cannot escape.

For a long time, there were no representatives of the death/doom genre in the Lithuanian metal scene, and band founder Tenebra decided to change this situation in 2013. The journey there took away as many as 10 members until the desired emotional and musical quality was achieved, the final result of the coming release.

The group members themselves chose symbolic guest names in Latin that reflect these emotions: Tenebra, Inanitas, Demissio, Doloribus. Chapter III will be released on February 25th and the band is looking for a record label.

Tracklist:

Nothing Will Be Forgotten (7:39)

Dewfall (7:01)

Mortal Cord (5:03)

Footprints (6:37)

Limbonic Perdition (7:00)

Samsara (5:45)

October Lullaby (instrumental) (4:54)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*