Newsfeed

Liquid Tension Experiment: With first single….

Liquid Tension Experiment – LTE 3

Today Liquid Tension Experiment are pleased to share the first video from the album for the single The Passage of Time. You can watch the video, created by Christian Rios, here:

Liquid Tension Experiement is the legendary supergroup comprised of Mike Portnoy (Transatlantic, Sons of Apollo), John Petrucci (Dream Theater), Jordan Rudess (Dream Theater), and Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel) recently announced their return with a new album titled ‘LTE3’, due to be released March 26th, 2021 via InsideOutMusic, twenty-two years after the bands’ last studio album.

«The Passage Of Time was the very first song we composed together when we reunited this past summer. It was so exciting to be back in a room creating together again after so long (22 years for all 4 of us and over 10 years for the 3 of us since being together in DT) ».

«This serves as a great first taste for the listeners as it combines so many of the musical elements that makes LTE unique».

-Mike Portnoy

«This was the first song we worked on and when it was done, we all knew once again how amazing it was to be working together. We knew we were on to something and that this was going to be a really amazing album. Nothing about the passage of over two decades could’ve done anything to change that. To me this song truly reflects the collaborative songwriting efforts of all four of us».

-John Petrucci

«There is an undeniable chemistry that happens when the four of us are together.  Entering the studio and starting work on ‘The Passage of Time’ after 22 years literally gave me a whole new perspective on these important musical (and personal) relationships and the way time is so relative. We just jumped right in, it was like no time had passed at all, and we created a song that has so many of the elements that make LTE unique. Not a day has gone by since our last release when I wasn’t asked, When is LTE getting back together again? Now we can finally deliver, and I can’t wait for everybody to hear our creation».

-Jordan Rudess

«From the murky depths of the lockdown, LTE has re-emerged, galvanized, dripping with ideas, and taking no prisoners. ‘The Passage of Time’ is just the beginning».

-Tony Levin

Available in these following formats:

•Limited deluxe hot pink 3LP+2CD+Blu-ray Box Set (incl. a poster and 4 artcards, Blu-ray incl. a 5.1 surround mix with visuals, and full band interview from the studio)

•Limited 2CD+Blu-ray Artbook

•Limited 2CD Digipak

•Gatefold black 2LP+CD

• Digital album (2CD)

Link:
Facebook Levin

Facebook Portnoy

Facebook Rudess

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*