Newsfeed

Subterranean Masquerade: The wait is over…..

Subterranean Masquerade

Without modesty, band Subterranean Masquerade defines itself as Israeli’s finest world music oriented symphonic progrock/metal outfit!

They also announce THE WAIT IS OVER!!! Ascend – The first single off our new album is out.

The video was filmed during our recent European Tour with Orphaned Land / SystemHouse33, Video directed and edited by Yalon Schori. Recorded in Fascination Street Studio, Mixed by Jens Borgen. Artwork by Costin Chioreanu. The album Mountain Fever coming later this year on Laser’s Edge Records.

The Ascend lyrics:

Pray

For my submission, dedicated far away

It makes it better

As long as I repent

In colors of a blushed proposal

My faith will never end

Your dresses, they’re descended from the jaws of heaven

Your advent

Fed your worshipers’ stomach

Your second coming

Pockets overspent

Pure cement

Do your worst so I just might have to

Convert my convents once again

Pray

I might as well

To every curve around your wishing well

Dresses will ascend

Your own jaws of heaven

My faith will never end

My faith will never end

Your advent

Fed you worshipers’ stomach

Your second coming

Pockets overspent

Pure cement

Do your worst so I just might have to

Convert my convents once again

Your notes through the cracks

My walls, they still fall apart…

…God has only lovers

The band states, «Special Thank You goes to all the amazing people and bands we meet on the road. Mountain Fever ,our fourth full-length album (and the third in 6 years) is now finished, stay tuned for an official release date».

«We think this is a kick ass of an album and for sure a major step forwards for us in terms of musicianship and production. This is also the album we made our sound-geek dreams come true – we worked with some of the finest minds in the business and recorded at top-tier facilities with top-tier musicians».

«The artwork and layout for the new album are being taken care of carefully by our long-time partner, Costin Chioreanu».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*