Newsfeed

Amorielle: With the epic vocals of Carlos Zema to match the composition…..

Amorielle – Dear Dark

This is the second release from New Jersey metal project Amoriello and follows the 2018 self-titled debut. The new release is an EP entitled Dear Dark and is full of traditional heavy metal for fans of classic Judas Priest, early Queensryche, King Diamond, Savatage, Helloween, Sanctuary and Crimson Glory, and features vocals by Brazilian metal legend Carlos Zema (Immortal Guardian, ex-Outworld). Other guest appearances of note include current and former members of Megadeth, King Diamond, Yngwie Malmsteen, Impellitteri, Cacophony and more. The track Burning Evil,

The opening and homonymous Dear Dark is a heavy / prog composition, reminiscent of the Deep Purple era Perfect Strangers, with a basic riff that nails in your mind and with the epic vocals of Carlos Zema to match the composition, although somewhere he overdoes it with screams. Excellent work has also been done on the keys. The second composition, This Burning Evil, is more heavy, with fewer keys and less prog elements, while the vocals remind me of Dio. Next is the instrumental, Thirty Four Strings of Fury. A dark introduction with the change of pace the drums start and the solos from the guests and the composition takes off. Fourth part of the experimental is Magic Wand. The dreamy/nightmarish introduction (as you get it) could be found in Argento’s soundtrack. It puts you perfectly in the atmosphere of the song, which from the middle and then brings to King Diamond. Milan’s Dream is essentially the epilogue of EP and is a one-and-a-half-minute acoustic ballad.”

Dear Dark, This Burning Evil, Thirty Four Strings Of Fury and Milan’s Dream were produced, mixed, and guitars tracked by Luke DeMuro (Underground Sound NJ, Brooklyn, NY). Magic Wand (Abracadabra) was produced, mixed, and guitars tracked by Nick Perez (Clinton, NJ). The EP was mastered by Mark Trewella (Full Circle Mastering, Black Mountain, NC) with artwork by Juan M. Bello. Dear Dark will be released February 9th, 2021 via Sliptrick Records

Track Listing:

01. Dear Dark | 02. This Burning Evil | 03. Thirty Four Strings of Fury | 04. Magic Wand (Abracadabra) | 05. Milan’s Dream

Special guest musicians:

Carlos Zema – Vocals | Emilio Martinez – Bass | Ken Stravopoulos – Drums | Anthony Stahl – Keyboards. James Amelio Pulli – Bass on Thirty Four Strings Of Fury. BJ Zampa – Drums on Magic Wand. Bellatrix Serra – Additional Vocals on Magic Wand and Milan’s Dream. On Thirty Four Strings Of Fury: Ronni LeTekro – Guitar Solo | Glen Drover – Guitar Solo | Alex Masi – Guitar Solo | Toby Knapp – Guitar Solo.

Amoriello is: Thomas Amoriello – Rhythm/Lead Guitars

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5522 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*