Newsfeed

Octavision: With influences and elements from around the world….

Octavision - Coexist

Octavision is  a progressive metal  supergroup  and  project  which was formed in 2016 by the guitarist and principal songwriter Hovak  Alaverdyan.   By bringing  together styles,  influences  and  elements  from around the world, Octavision takes the classical roots of progressive metal and blends them  with  a  new,  global  flavor.  The  rules  are  further  expanded  with  the  inclusion  of unique Armenian traditional  folk instruments unheard of previously  in  any  progressive  or  metal  context, as well as featuring some of musical scales  and modes of  the  mysterious  middle  east.  Hailing from  different  genres,  and  areas  of  the  world,  the  members  of  Octavision  each  bring  their  own  unique individual performance  style   and   virtuosity  to  the  table. The album Coexist was released very late last year.

Tracklist:

1. Mindwar (7:17)

2. Coexist (7:46)

3. Proctagon (5:28)

4. Apocalyptus (9:57)

5. Three Lives (9:37)

6. Stormbringer (5:44)

7. So It Begins (8:08)

Total Time 53:57

Line-up:

Jeff Scott Soto (Sons Of Apollo, Takara) – vocals

Hovak Alaverdyan – guitars

Victor Wooten – bass (3, 5, 7)

Billy Sheehan (Sons Of Apollo, Niacin, The Winery Dogs) – bass (1, 2, 4, 6)

Murzo – keyboards

Roman Lomtadze – drums

Avo Margaryan – blul (1, 5, 7)

Steve Weingart – keyboards (5)

Anahit Artushyan – kanun (5)

Artyom Manukyan – cello (6)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*