Newsfeed

Sombria: Decided to stop and join forces…..

Sombria - Chirographon Dei

Sombria and their album Chirographon Dei offers dark/doom melancholic metal from Greece / Norway / Mexico. Sombria metal project which has been formed by singer/songwriter Dimi De San who, for the purposes of this project comes under the name Valentina Devin and guitarist/composer Seven Raven.

Dimi De San’s music path started on 2012 with the formation of the band Caelestia which had been leading up to 2019. Then she decided to stop and join forces with Raven Seven creating this dramatic, full of emotions project meant to mark the musicians music path, Sombria.

Both musicians have worked with big names of the metal industry like Toni Lindgren from Fascination Street Studios and Fredrik Nordström, Bjorn Speed Strid of Soilwork, drummer Markus Makka Freiwald of Sodom and collaborated with big artists and directors like Seth Siro Anthon (Septic Flesh, Paradise Lost, Moonspell etc), Gogo Melone (Aeonian Sorrow) and Matthias Kolleg (Kreator, Lacrimosa etc).

Their live appearances are numerous appearing with important bands like Katatonia, Arch Enemy, Insomnium, Draconian among others, including raven seven‘s very successful collaborations at big metal festivals. Both have been featured several times in various magazines, with full interviews and live performances while also appearing in numerous TV and web shows.

Dimi’s successful tour on 2019 with Norwegian Vulture industries, Hellheim and Madder Mortem marked the beginning of Sombria as a life project.

1.Voyage Into Lethe

2.Black December

3.Sarcofaghus Of Roses

4.Mirror Of God

5.Ballet Of Sadness

6.The Soul’s Manuscript

7.Wine of Lunacy

8.Penitence

9.Poetry from the Dead Gardens

Sombria`s main purpose apart from featuring music, acting and dancing is aiming to raise awareness -through their music, lyrics and performances- over many sensitive subjects like child poverty, environmental issues, equality, taboo topics etc. and also focusing on helping people in need as much as possible.

Chirographon Dei is Sombria’s debut full-length album consisting of 9 songs, recorded, mixed and mastered by (Seven Raven) in Raven Seven’s studio. All of the songs have been composed by Seven Raven and lyrics created by Dimi De San (Valentina Devin). The album has been released by Finnish Inverse Records. Artwork created by Dimi De San.

Line-up:

Valentina Devin (Dimi De San) – All Vocals and lyrics, Raven Seven – Guitars and all orchestrations.
Lucien Keir – guitar, Saber Thorn – bass and Winter Cain – drums are the extra members of the project.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5219 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*