Newsfeed

Deep Space Mask: Plays all instruments and did the entirely production….

Deep Space Mask - Songs From The Dark Light

Today we offer Heavy Stoner Metal from France from the band Deep Space Mask and this is the solo project of Raymz, ex Fiinky Pie. A hard rock band who produced three albums with Brennus Music Records between 2003 and 2009. Deep Space Mask was created in February 2020. The track Nosferatu,

On the 1st album Songs From The Dark Light Raymz composed and played all the instruments (guitars, bass, drums, keyboards), all the voices, the sound recording and the mixing.

Having always been a fan of Black Sabbath (his idol is Tony Iommi, the absolute master of the Heavy guitar), Death SS, Pentagram, Trouble, Paul Chain, Candlemass, he decides to play this music which is so dear to him, namely a powerful Heavy Metal / Stoner Rock but which would keep catchy choruses, very important thing for Raymz who is also a fan of Hard Rock and Classic Rock. Some psychedelic rock touches are also included here and there. The album Songs From The Dark Light is entirely produced in Raymz’s home studio in Roanne, France in 2020.

The overall atmosphere of the album is quite dark and spatial while keeping this catchy touch immediately accessible.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*