Newsfeed

Turpentine Valley: Slow, intense, hard and relentless…..

Turpentine Valley - Compromis

Turpentine Valley reduces its post-metal to purity, etching it to the soul of anyone open to it. No words, massive sound. Hitting it hard. Layered guitars. Growling bass. Allowing music to tell its story: slow, intense, hard and relentless.

Exactly 1 year ago, Belgian post-metal band Turpentine Valley released its debut album Etch on Dunk!Records. The plans to celebrate that anniversary with a number of live shows they set up themselves, were cancelled for obvious reasons. But instead of getting stuck, the band performed a live session featuring some of the songs on that record at Dunk!Studios. Compromis is the first one of that videos to be released … It has been released on December 28, 2020 through Dunk! Records.

Drummer Roel Berlaen states, «Of course we prefer to play in front of a live audience, , but in these bizarre times this recording session was a welcome opportunity to play our live set once again”. The idea arose when it became clear that the original first Etch anniversary show would not be able to take place. And that’s how, invited by Dunk!Records, Turpentine Valley ended up in the studio to record the set of that evening live. Mantis and Stories From The Lost (both bands were on the bill for that same show) did the same. Some videos of their live sessions were released earlier together with their new records that came out through Dunk!Records this autumn».

«Our debut album ETCH came out at the end of 2019, we played about 6 shows to promote the record … and then came the lockdown,” Turpentine Valley bass player Thomas Maes looks back on an very weird year. “Dozens of shows and some festivals were cancelled due to Corona. And so we barely got the chance to perform live and get our new music to as many people as possible».

Kristof Balduyck (guitar): « We took the opportunity to write new songs and record demos. We are currently fine-tuning them and are planning to get back into the studio to record them».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5219 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*