Newsfeed

JPL: Tenth album and an anniversary. ….

JPL - Sapiens, Chapter 2/3: Deus ex Machina

Sapiens, Chapter 2/3: Deus ex Machina is the latest album from JPL, and again he supported by musicians from Nemo. JPL is the name for the solo outings by Jean Pierre Louveton – guitarist from the French progressive rock band Nemo and WolfSpring. The majority of JPL’s output is guitar driven rock and roll. Nemo guitar player has succeeded to make a pleasant and varied album that has some echoes from Nemo but in general sounds very original featuring JPL his fiery and heavy electric guitar work. Sapiens, Chapter 2/3: Deus ex Machina is JPL`s tenth album, and thus an anniversary.

Tracklist:

1. Le flambeur (8:53)

2. Deus Ex Machina (1) : La Machine (5:41)

3. Deus ex Machina (2) : Une pièce pour nous gouverner tous (6:40)

4. Terre brûlée (8:52)

5. Encore humains ? (12:48)

Total Time 42:54

Line-up

Jean-Pierre Louveton (Nemo, Wolfspring): vocals, guitars, bass

   With

Jean Baptiste Itier (Nemo): drums

Guillaume Fontaine (Nemo): keyboards

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*