Newsfeed

Everdawn: Delivers forty-eight minutes of epic, progressive, symphonic metal…..

Everdawn - Cleopatra

Everdawn have made the track Your Majesty Sadness, featuring Thomas Vikström from Therion, and the track will be present on the album Clopatra which will be released in four days worldwide through Sensory Records. Cleopatra, the epic Dan Swanö-mastered second album from New Jersey-based symphonic metal quintet, Ewerdawn.

Formerly known as Midnight Eternal, Everdawn is embodied by lead vocalist Alina Gavrilenko, guitarist/vocalist Richard Fischer, bassist Mike LePond (Symphony X), drummer Dan Prestup, and keyboardist Boris Zaks. Through the course of eleven epic new songs, the band delivers forty-eight minutes of epic, progressive, symphonic metal on Cleopatra.

 Everdawn keyboardist Boris Zaks delves into the Your Majesty Sadness single, «Oftentimes, we find ourselves walking an eternal path between sheer joy and deep sadness, utter acceptance and cold seclusion, affectionate love and brutal loneliness. It’s not always up to us whether we shift towards helpless self-destruction or find ways to embrace who we are and turn our weaknesses into strengths. ‘Your Majesty Sadness’ reflects on the inner strength of a soul searching for answers, losing motivation and finding strength to carry on despite the emotional setbacks. In addition to the phenomenal vocals of Thomas Vikstrom, the song tells the story of fading love, intimacy and attachment looking forward to times when romance and chivalry rule the world again».

 The vocals for Cleopatra were recorded at Soundmine Recording, the guitars recorded at Frightbox Recording with engineer Bobby Torres, the bass, drums, and keyboards recorded at RMF Recording Studios, and the bass engineered by Richard Fischer and additional editing by Bobby Torres. The album was mixed and mastered by Dan Swanö at Unisound (Opeth, Riverside, Katatonia) and completed with cover artwork by Gyula Havancsák of Hjules Illustration and design and photography by Alexandra Hassan and Northern Luna.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*