Newsfeed

Jason Bieler: With very many and famous and talented musical friends!

At the end of January Jason Bieler released the album Songs For The Apocalypse, and mister Bieler obviously very many and famous and talented musical friends! Songs For The Apocalypse contains in addition to Bieler not less than 17 musician playing various instruments. The album offers much unexpected and different, and intriguing music!

Jason Bieler is a post-apocalyptic troubadour with a penchant for the sonically grotesque an amateur surgeon, water diviner, a living saint as recognized by the obscenely nonsensical donation. Jason Biber is known for being a member of the glam band Saigon Kicks. On Songs For The Apocalypse is Jason Bieber darker and moodier than ever before. The album must be heard again and again to reveal all the fine details, and you might discover something new with each spin and slowly enter Bieler`s often pretty weird world. On the album Songs For The Apocalypse is actually some glam metal and classic rock present, but it`s a groovy prog album with fine bouncy rhythms. A pretty heavy prog album with layers of riffs but also some moments when the music is more muted and with lingering guitars.

Tracklist

1. Never Ending Circle (2:38)

2. Apology (4:47)

3. Bring Out Your Dead (4:58)

4. Annalise (4:43)

5. Stones Will Fly (4:08)

6. Down In A Hole (3:47)

7. Anthem For Losers (5:21)

8. Horror Wobbles The Hippo (2:34)

9. Beyond Hope (4:26)

10. Crab Claw Dan (4:26)

11. Born Of The Sun (4:19)

12. Baby Driver (1:11)

13. Alone In The World (3:30)

14. Very Fine People (4:20)

15. Fkswyso (1:31)

Total Time 56:39

Line-up

Jason Bieler – All instruments and vocals

   Except

Todd LaTorre (Queensrÿche) – Drums (2)

Kevin Scott – Bass (2, 4)

Andee Blacksugar – Guitar solos (2)

Edu Cominato – Drums (3, 6, 11)

David Ellefson (Megadeth) – Bass (3, 9)

Devin Townsend – Guitar solo (3)

Ricky Sanders – Drums (5, 7, 9, 13)

Pat Badger – Bass (5)

Butch Walker – Guitar solo and extra guitars (5)

Kyle Sanders – Bass (6, 11)

Stephen Gibb – Extra guitars (6)

Clay Cook – Bass, piano, guitar twanging (7)

Emil Werstler – Extra guitars solos and soundscapes (8)

Benji Webbe – Vocals (9)

Bumblefoot (Sons of Apollo) – Guitar solo (9)

Clint Lowery – Guitar solo (11)

Jeff Scott Soto – Vocals (13)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*