Newsfeed

Hot Breath: Guaranteed to twist your hips…..

Hot Breath - Rybbery Lips

Hot Breath is back and will release their debut studio album Rubbery Lips during the spring of 2021. With a foundation built on dirty riffing, memorable hooks, and a nononsense attitude, the new album contains 10 tracks of energetic and catchy garage rock ’n’ roll. With their minds firmly set on releasing nothing but killers, Hot Breath has pushed themselves into perfecting the sound that they presented on their 2019 self-titled EP. The result is a straight-shooting album, guaranteed to twist your hips.  

The track Bad Feeling,

Rubbery Lips is recorded and mixed by Mattias Nyberg (The Soundtrack Of Our Lives, The Datsuns). The cover artwork is made by Anders Muammar. The album will be released on The Sign Records on April 9, 2021, on digital, vinyl, and CD format.

That fresh minty taste won’t keep this Hot Breath away.

With a pounding heart for that raw ’60s Detroit energy and the dirty streets of the late ’70s London, Hot Breath is rushing with adrenaline and pure lust. This hard-beating rock four piece from Gothenburg (Sweden) brings a new twist and runs face-first through your bedroom door. 

Tracklist:

1. Right Time

2. Magnetic

3. Last Barang

4. What You’re Looking For, I’ve Alre…

5. Who’s the One

6. Adapted Mind

7. Turn Your Back

8. One Hit (To the Body)

9. What to Do

10. Bad Feeling

Wake up punk, it’s time to shine!.

The band was formed in 2018 by ex-members from Honeymoon Disease, Hypnos, and Grand. With a common ground of heavy rock, Hot Breath mixed their various pasts into one vibrating sound. This resulted in the self-titled EP which was released in October 2019 via The Sign Records. A well-acclaimed 6-track K.O, filled with pure lust and high energy rock ’n’ roll. The release was followed by a Swedish tour, with shows such as Nordfest, Skövde In Rock and The Sign Records traveling festival The Sign Fest.

During the spring of 2020, Hot Breath’s lead singer Jennifer Israelsson received the 2020 year’s memorial Stämskruven. An award dedicated to the memory of Robert Strängen Dahlqvist (The Hellacopters, Dundertåget, Thunder Express).

Take a deep breath and keep your eyes out for Hot Breath’s album release 2021. “Rubbery Lips” will be the soundtrack of your first and last drink. The one that makes you want to break your mirrors and dance through the night – like stray cats covered in glitter. Hot Breath:

Jennifer Israelsson – Vocals and Guitar

Anton Frick Kallmin – Bas

Jimmy Karlsson – Drums Karl Edfeldt – Guitar

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5522 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*