Newsfeed

Hevilan: With conflict between good and evil within the human being….

Hevilan - Symphony Of Good And Evil

The legendary heavy prog symphonic metal band is back with their new album, Symphony Of Good And Evil, which will be released worldwide by Brutal Records / Voice Music, on March 19th.

The Symphony Of Good And Evil’ is a conceptual record, based on the idea of ​​the conflict between good and evil within the human being. The songs bring the band’s characteristic weight and melody, opening with the striking Dark Paradise, followed by the rhythmic Rebellion Of The Saints, Great Battle and Devil Within (Part2) – Hammer Of Gods, the ballads Always In My Dreams and Waiting For The Right Time that add balance and bring even more vitality, ending with the epic Symphony Of Good And Evil, which features over 20 minutes of choirs, orchestras and distorted guitars, which make up a striking metallic epic.

 There are 7 songs on 12 tracks in a little over 50 minutes that will certainly please and shock fans of the style. The album also marks the debut of virtuoso drummer Rafael Dyszy commanding the drumsticks in the recordings.

The disc’s first single, the track Devil Within (Part 2) – Hammer Of Gods is scheduled to be released as a lyric video in early January. The following month, the ballad Always In My Dreams will also be released in lyric video and promises to be one of the most emblematic tracks on the disc.

Formed in 2005 by the idea of ​​guitarist Johnny Moraes (ex- Warrel Dane and Pastore) to create a project with a heavier, melodic and worked style, Hevilan started the career with the release of the EP Blinded Faith, which served to introduce Hevilan to the public and specialized critics. The debut album The End Of Time was released in 2013 in Brazil and Japan and in 2015 across Europe, by the label Massacre Records, yielding great success and repercussion in the media.  The track Shades Of War with special guest Warrel Dane from Nevermore & Sanctuary and Vitor Rodrigues from Torture Squad.

The album took the success of the Brazilian band to the world in the best possible way, winning more than 60 shows, among them, opening for the band Masterplan, 10 shows opening for the project Edu Falaschi Metal Classics, playing as opening and support band, from the singer, between 2014 and 2016 and the special 10th anniversary show, at the late Gillan´s Inn Rock Bar in São Paulo – which featured the special participation of Vitor Rodrigues and Warrel Dane. In 2019, the band performed the closing show of the End Of Time Tour at SESC Santo André, with the special participation of Edu Falaschi and the legendary singer Mario Pastore.

Tracklist:

1. Dark Paradise

2. Rebellion Of The Saints

3. Great Battle

4. Here I Am

5.  Always In My Dreams

Devil Within

6.  Part I: Evil Approaches

7.  Part II: Hammer of Gods

8.  Waiting For the Right Time

Symphony Of Good And Evil

9.  Part I: Revelation

10.  Part II: Dark Ages

11. Part III: Song of Rebellion

12.  Part IV: Epilogue

Lineup:

Alex Pasqualle – Vocal

Johnny Moraes – Guitars

Biek Yohaitus – Bass

Rafael Dyszy – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*