Newsfeed

Reject The Sickness: With vocabulary of quality staccato riff-driven death/thrash metal….

Reject The Sickness - While Our World Dissolves

Reject The Sickness releases new single / video Reveal The Darkness: Melodic-death/thrash at its heaviest! Reveal The Darkness is the second single from While Our World Dissolves.

After the release of the brutal track Disapproval Of The Weak, the band decided to dial down the brutality just a notch and release a track that has a more melodic feel. The short but emotionally charged violin intro primes the listener to drop his/her guard, ready to receive the aural bliss of the track. The lyrics show how sexual abuse / domestic violence can turn into drug use. It takes you on a journey how drugs can be an escape from problems, only to become a problem themselves.

To say 2020 hasn’t been a good year for most would be an understatement. But Reject The Sickness is here to make 2021 better.

In 2018 this five-piece from Belgium parted ways with their bass player and lead guitarist and recruited Zoran Van Bellegem and Jonas Messiaen for the open positions.

With this brand spanking new line-up the band has expanded upon its vocabulary of quality staccato riff-driven death/thrash metal and condensed it into a solid slab of melodic brutality that will crush your ears and lift your spirits, aptly named While Our World Dissolves.

Canvassing the deepest recesses of the human mind and psychology, the first single from this dark gem, Disapproval Of The Weak, embraces the ominous character of the lyrics, tighter than ever before.

Building upon the creative foundations layed in 2019’s in-between EP The New Chapter, it has cemented the Reject The Sickness experience in terms of all crushing heaviness. Firmly rooted in the spirit of melodic death/thrash metal, the music is basking in a new-found brutality.

The third full-length, While Our World Dissolves, will be released in the spring of 2021 and is a rewarding journey through the meanwhile unique metal vision of Reject The Sickness.

10 years of existence has not dulled the creative output of this band, which has preserved their trademark sense for memorable melodies while maintaining the viciousness akin to bands as diverse as Obscura, Testament, Dissection, Meshuggah, Morbid Angel, In-Quest, Gojira, Dark Angel, Pestilence and At The Gates.

The album was recorded at Clean And Dirty Studio, Belgium, mixed at Project Zero Studio, Belgium and mastered at Hertz Recoding Studio, Poland. Heed this call, before the world dissolves!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*