Newsfeed

Bongzilla: The Cannabeast has awoken!

Bongzilla - Sundae Driver

USA’s premium bong metal purveyors Bongzilla sign to European stoner and doom powerhouse Heavy Psych Sounds for the release of their first studio album in sixteen years, Weedsconsin. The band has also announced to join the HPS Booking roster for Europe.

 Frontman Mike «Mule Boy» Makela comments: «I’m high! I’m Heavy Psyched on the Sounds! I’m Heavy Psyched on signing to HPS! Weedsconsin coming very soon! The Cannabeast has awoken! Stay Safe! Stay High!».

Bongzilla is a stoner metal band from Madison, Wisconsin. As their name suggests, most of their material is related to marijuana and promotes its legalization. The band formed in 1995, and over the next three years recorded and released a dozen songs on EPs and split singles. In 1998 they signed to Relapse Records, and have since released four studio albums and a live album through the label. Since the seeds were planted in the mid-90s, Bongzilla have been sowing Madison, Wisconsin’s rich soil with their homegrown, psychedelic sludge. Following the release of their fourth studio album Amerijuanican in 2005, the band toured and remained active until 2009 when the group quietly took a hiatus. The track Sundae Driver,

In April 2015 it was announced Bongzilla was reforming with the Gateway lineup, first announcing a tour of Europe. The band followed up with a four-date tour of the West Coast USA, a tour of the east coast USA and an appearance at Desertfest Belgium. The band began 2017 with a local show in Wisconsin before embarking on another European tour, playing the likes of Roadburn Festival, DesertFest Berlin, DesertFest London, KristonFest and have begun working on material for a new album.

In early 2020, Bongzilla started their own label Gungeon Records and released a re-issue of their classic album Apogee. However, in March of 2020 it would be announced that Cooter Brown would retire from the band due to health and family reasons, with Bongzilla choosing to continue as a thunderous three-piece.

A few months into the pandemic, Bongzilla began rehearsing and recording for several different record projects – A limited Wake Brewing 7 inch, a full length album titled Weedsconsin, an LP split with the band Tons, and a 7 Inch Split with Boris, the first of a 7 inch Split Series released on Gungeon Records. All projects were recorded at Future Apple Tree Studios in Rockford, Illinois in October of 2020 by the legendary John Hopkins before his sudden and unexpected passing in the late fall of 2020.

On 21st January 2021, the band announces its signing to Italian label Heavy Psych Sounds, for the release of their fifth studio album Weedsconsin later in 2021.

Bongzilla is:

Mike «Muleboy» Makela – vocals & guitar

Jeff «Spanky» Schultz – guitar

Mike «Magma» Henry – drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*